Stiri & Publicatii
23/08/2013
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Riscurilor Sectoriale: Industria de masini si echipamente din Romania

Industria de masini si echipamente din Romania
INDUSTRIA DE MASINI & ECHIPAMENTE - UN PUNCT FORTE AL ECONOMIEI AUTOHTONE

Din perspectiva evolutiei creantelor in functie de modificarea cifrei de afaceri, rezulta ca 55% dintre companiile ce activeaza in industria de masini si echipamente prezinta un risc de insolventa scazut sau mediu, 31% inregistreaza risc in crestere si doar 14% se confrunta cu risc mare, o distributie asemanatoare a nivelului de risc consemnandu-se si in cazul firmelor analizate individual de Coface in 2012.

Evolutia pozitiva constanta a celor mai importante 100 de firme din acest sector industrial pe parcursul anului 2012 (crestere cumulata cu peste 6% a cifrei de afaceri la 31.12.2012) creeaza premisele mentinerii si in viitor a tendintei de dezvoltare la nivelul intregului sector.

 

 

ANALIZA TOP PLAYERS

In vederea completarii imaginii asupra situatiei financiare a sectorului de masini si echipamente, aceasta sectiune isi propune sa analizeze indicatorii financiari detaliati ai celor mai importante 100 de companii din domeniu (sortate dupa cifra de afaceri 2011).

Cu toate ca din punct de vedere numeric cele 100 de companii au o pondere de doar 1,8% din numarul total de firme, impactul lor din punct de vedere economic si social este major, detinand ponderi ridicate in structura patrimoniala si influentand semnificativ rezultatele financiare ale sectorului.

Pentru mai multe informatii despre industria de masini & echipamente din Romania, va invitam sa parcurgeti intregul studiu.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama Riscurilor Sectoriale: Industria de masini si echipamente din... (428,97 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English