Stiri & Publicatii
22/01/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama LATAM: Crestere accelerata a tarilor de la Pacific

Panorama LATAM
Cu trei decenii in urma, America de Sud era asociata cu dictatura, criza datoriilor si inflatie ridicata. PIB-ul regiunii a crescut cu o medie anuala de doar 1,5% in anii 1980. Un deceniu mai tarziu rata a crescut la 2,4% si a ajuns in cele din urma valoarea de 4,2% in perioada 2003-2013. De-a lungul timpului, regiunea a inceput sa fie asociata cu dezvoltarea economica, noua clasa de mijloc, reducerea saraciei si inflatie controlata.

In ciuda imbunatatirilor generale din regiune, cresterea a inregistrat o tendinta descendenta in aproape toate tarile în 2014 (a se vedea graficul 1). De ce si care sunt sectoarele cele mai afectate? Acest subiect va fi abordat in Panorama America Latina.

In aceasta editie a Panorama, am decis sa ne concentram pe doua tari din Alianta Pacificului: Mexic si Peru.  Mexicul pare sa aiba o perspectiva pozitiva pe termen mediu, ca urmare a recentelor reforme structurale adoptate de guvern. Aceasta panorama explica motivele. Peru este de asemenea un caz interesant: perspectivele pe termen mediu ale tarii sunt foarte favorabile (Peru a fost identificata drept una din cele 10 „noi piete emergente” de catre Coface la inceputul acestui an), dar ritmul de crestere a fost de asemenea cam sters in ultimele luni.

Vom discuta initial despre mediul actual macroeconomic din regiune si vom evidentia cele doua tari, atat din punct de vedere macroeconomic cat si sectorial. Ulterior vom evalua amploarea impactului asupra sectoarelor al acestei cresteri lente a PIB-ului in regiune. Pentru a face acest lucru, am detaliat barometrul nostru sectorial pentru Latam, care releva performanta financiara a companiilor din diferite industrii cumulata cu experienta plata Coface. A treia parte va fi axata pe industriile sensibile ale acestor tari.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama LATAM: Crestere accelerata a tarilor de la Pacific (7,06 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English