Stiri & Publicatii
02/10/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Emiratele Arabe Unite

Panorama Emiratele Arabe Unite

Cat de bogata este economia Emiratelor Arabe Unite dupa criza datoriilor? Cifrele indica faptul ca, dupa o contracarare de aproximativ 5% in 2009, economia Emiratelor Arabe Unite a inregistrat o crestere graduala solida. Se asteapta o crestere economica cu 5 procente in 2014, dupa o rata de crestere de 5,2% in 2013. Cu toate acestea, cresterea economica in Emiratele Arabe Unite depinde de veniturile din hidrocarburi, in special cele de la Abu Dhabi, in ciuda politicii active de diversificare economica. Tara ramane astfel vulnerabila la schimbarile din contextul economic global, acesta din urma avand impact asupra productiei si preturilor hidrocarburilor.

Motivul colapsului companiei Dubai World in 2009 a fost in principal explozia imobiliara, rezultata dintr-o supra-dezvoltare a proiectelor de lux bazate in mare masura pe capital strain. De atunci, tara a finalizat o parte importanta a procesului de restructurare a datoriilor. In Februarie si Martie 2014, Dubai a reusit sa-si refinanteze, in conditii favorabile, datoriile scadente (in jur de 20 MLD USD) cu Abu Dhabi si banca centrala a Emiratelor Arabe Unite.

Ramane sa aflam daca tara va asista la reinnoirea balonului imobiliar, pe fondul cresterii numarului de inaugurari imobiliare in Dubai si al cresterii preturilor locuintelor in anumite zone, aproape de nivelul dinaintea crizei.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama Emiratele Arabe Unite (1,62 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English