Stiri & Publicatii
23/06/2022
PUBLICATII ECONOMICE

O recesiune pentru a evita stagflatia? Economia mondiala, la rascruce de drumuri Barometru Coface T2 2022

O recesiune pentru a evita stagflatia? Economia mondiala, la rascruce de drumuri Barometru Coface T2 2022

 

La patru luni de la inceperea ostilitatilor din Ucraina, se pot trage primele lectii: conflictul, care va dura, a rupt deja echilibrul geo-economic global. Pe termen scurt, razboiul exacerbeaza tensiunile intr-un sistem de productie deja afectat de doi ani de pandemie si creste riscurile asupra economiei mondiale: in timp ce aceasta din urma parea sa se confrunte cu amenintarea stagflatiei, in urma cu cateva saptamani, schimbarea de ton a bancilor centrale, confruntate cu accelerarea inflatiei, a readus in prim plan perspectiva unei recesiuni, in special in economiile avansate.

 

In acest mediu complex, Coface a revizuit in jos evaluarea a 19 tari, dintre care 16 din Europa – cum ar fi Germania, Spania, Franta si Regatul Unit - si a facut doar 2 revizuiri in sus (Brazilia si Angola). La nivel sectorial, numarul de retrogradari (76 in total, fata de 9 imbunatatiri) evidentiaza raspandirea acestor socuri succesive in toate sectoarele, atat la nivelul celor energetice (petrochimie, metalurgie, hartie etc.), cat si la nivelul celor care sunt direct legate de ciclul creditului (constructii).

 

Pe masura ce perspectivele se arata problematice, riscurile sunt in mod natural pesimiste si niciun scenariu nu poate fi exclus.

Descărcaţi această publicaţie : O recesiune pentru a evita stagflatia? Economia mondiala, la rascruce ... (7,61 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English