Stiri & Publicatii
21/09/2020
PUBLICATII ECONOMICE

Companiile germane au trecut pe “modul criza” si ofera termene de plata mai scurte

Companiile germane au trecut pe “modul criza” si ofera termene de plata mai scurte

Companiile germane doresc sa incaseze cat mai devreme posibil, conform celei de-a patra editii a sondajului Coface privind comportamentul de plata corporativ in Germania, realizat in iulie si inceputul lunii august 2020, pe un esantion de 753 de companii din Germania.

COVID-19 si efectele sale asupra economiei globale si germane reprezinta subiectul predominant al acestui studiu. O constatare majora este ca firmele germane devin tot mai ingrijorate: companiile sunt mai prudente in oferirea termenelor de plata clientilor lor, in unele sectoare acestea devenind foarte scurte.

Principalele riscuri pentru exporturi s-au schimbat semnificativ. Riscul principal de anul trecut, conflictul comercial SUA-China, este marginal in raport cu spectrul de risc din 2020. In schimb, 3 din 4 companii considera COVID-19 si efectele sale asupra economiei globale sau germane ca principal factor de risc, alaturi de intreruperea lanturilor de productie din cauza pandemiei. Cu toate acestea, riscuri precum Brexit-ul – amintit inca de la sondajul Coface din 2017 - nu au disparut si ar putea reveni in prim-plan odata cu „No-Deal-Brexit” care se prefigureaza pentru 2021. Astfel, chiar si cu o perspectiva usor mai optimista pentru 2021, Germania este departe de a iesi din „modul de criza”.

Descărcaţi această publicaţie : Companiile germane au trecut pe “modul criza” si ofera termene de ... (780,65 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English