Stiri & Publicatii
13/06/2023
PUBLICATII ECONOMICE

Barometru riscuri sectoriale si de tara – T2 2023

Barometru riscuri sectoriale si de tara – T2 2023

Anul 2023 a inceput cu mare entuziasm, dar, dupa toate probabilitatile, nu va fi anul la care se asteptau cei mai multi analisti. Primele sase luni au intarit unele dintre convingeri: nu, inflatia nu va reveni spontan si nedureros la tinta de 2% in tarile dezvoltate; nu, bancile centrale nu vor „pivota” de acum pana la sfarsitul anului; si nu, simpla ridicare a restrictiilor sanitare nu va permite Chinei sa joace rolul de motor de releu pentru economia globala. Doua lucruri esentiale pe care piata le pierduse din vedere au revenit si ele in prim-plan: accesul la energie abundenta si ieftina ramane esential pentru functionarea sistemului economic global, iar politica monetara are efecte mai vizibile asupra evaluarii activelor si stabilitatii financiare decat asupra preturilor.

Perspectivele economice raman strans legate de tendintele inflatiei si de raspunsul bancilor centrale, iar previziunile Coface sunt corelate de o serie de riscuri, inclusiv de furnizarea de energie si de credit.

In acest context, Coface a efectuat 13 de upgrade-uri si 2 retrogradari ale evaluarilor de tara, precum si 26 de modificari ale ratingurilor sectoriale (13 imbunatatiri si 13 retrogradari). Acestea subliniaza o imbunatatire a perspectivei, dar arata cu un mediu ce ramane foarte solicitant si incert.

Descărcaţi această publicaţie : Barometru riscuri sectoriale si de tara – T2 2023 (13,85 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English