Numirea lui Jean-Christophe Caffet în funcția de economist-șef al Coface

Coface anunță numirea lui Jean-Christophe Caffet în funcția de economist-șef, începând de astăzi. Acesta se subordonează lui Thibaut Surer, director de strategie și dezvoltare comercială al Grupului Coface.

Noul rol al lui Jean-Christophe

 

Jean-Christophe Coface's va conduce Departamentul de Cercetare Economică al Coface, gestionând economiștii din Europa, Orientul Mijlociu, America și Asia, care deservesc clienții companiei și experții interni. Echipa produce analize macroeconomice, evaluări de risc de țară/sector și rapoarte tematice care permit companiilor din întreaga lume să evalueze mediul cât mai exact posibil, să își controleze riscurile și să își optimizeze dezvoltarea.

 

Numirea lui Jean-Christophe consolidează și aprofundează expertiza departamentului, a cărui calitate și valoare adăugată sunt recunoscute pe scară largă de toate părțile interesate ale Coface.

 

Trecutul lui Jean-Christophe

Absolvent al École Supérieure de Commerce de Paris (ESCP) și al Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Jean-Christophe Caffet și-a început cariera în sectorul bancar în 2005. A petrecut 9 ani în cadrul grupului Natixis / BPCE ca economist specializat în Franța și în zona euro. În 2014, s-a alăturat departamentului de strategie și inteligență economică al TotalEnergies în calitate de adjunct al economistului-șef, ceea ce i-a permis să devină un expert în piețele energetice, continuând în același timp să facă previziuni macroeconomice. În 2019, a devenit economist-șef al grupului TotalEnergies.

Autori și experți