Fitch confirmă ratingul Coface AA

La 23 noiembrie 2022, agenția de rating Fitch a confirmat ratingul de soliditate financiară a asigurătorului (IFS) AA- al Coface. Perspectiva rămâne stabilă. Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul Coface SA pentru riscul de nerambursare pe termen lung al emitentului (IDR) la „A+”, cu o perspectivă stabilă.

Acțiunea de rating reflectă „profilul și capitalizarea foarte puternică a companiei Coface, precum și o profitabilitate puternică pe parcursul ciclului”. Perspectiva stabilă reflectă opinia Fitch conform căreia „Coface continuă să mențină o marjă de apreciere suficientă pentru a face față riscului de neplată în creștere a companiilor în actualul mediu economic recesionist”.

În comunicatul de presă al Fitch, ratingul agenției recunoaște „franciza foarte puternică, bine stabilită și diversificată a Coface în sectorul global al asigurărilor de credite comerciale”. Fitch subliniază, de asemenea, că „inflația susține creșterea veniturilor companiei, care se bazează pe cifra de afaceri a clienților și, prin urmare, sunt în mare măsură legate de inflație”.

Fitch consideră că performanța financiară a Coface „este solidă de-a lungul ciclului economic, susținută de profitabilitatea subscrierii și de un management eficient al riscurilor și reasigurărilor”.