Coface X Rel8ed: „În prezent, știința datelor este o componentă cheie a managementului riscului”

Recent achiziționată de Coface, Rel8ed este o firmă nord-americană specializată în analiza datelor, care dezvoltă soluții inovatoare care utilizează Big Data și AI.

Cum pot beneficia clienții noștri de asigurare a creditelor comerciale și de informații de afaceri de pe urma punerii în comun a expertizei? În ce mod este esențial să capitalizăm știința datelor pentru a aborda tendințele pieței și pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri? Bob Lytle, director general și fondator al Rel8ed, explică totul.

 

Bob, poți să te prezinți și să ne prezinți Rel8ed?

Sunt un executiv în domeniul tehnologiei și fostul director de informații al Biroului de Credit TransUnion din Canada, o companie cu sediul în SUA care se ocupă cu colectarea, gestionarea și analiza informațiilor financiare și bugetare despre întreprinderi și consumatori în scopul gestionării dosarelor de credit. Povestea Rel8ed are ceva de-a face cu acest lucru: datorită poziției mele anterioare în cadrul Biroului de Credit timp de mulți ani, am fost sensibilizat atât în ceea ce privește asigurarea creditelor comerciale, cât și în ceea ce privește datele care nu erau conectate. Așa că am construit Rel8ed pentru a conecta datele!

Istoria companiei noastre este o adevărată aventură antreprenorială. Rel8ed este destul de tânără: am început în urmă cu șapte ani în Canada, cu ideea de a umple o gaură pe piață prin punerea la dispoziția oricui și a tuturor a analizei datelor publice cu ușurință, și chiar a luat avânt! Rel8ed este acum unul dintre principalii furnizori de date comerciale și de specialitate unice pentru companii multinaționale, guverne și asociații de afaceri.

 

Care sunt principalele dumneavoastră domenii de expertiză și soluții?

Suntem specializați în integrarea, încrucișarea, analiza predictivă și inferența din Big Data extrase din mai multe surse. Activitatea noastră arată modul în care datele de afaceri sunt interconectate cu alte companii, prin conectarea unor informații disparate între ele. Folosim știința datelor și analiza predictivă și oferim informații utile pentru gestionarea afacerilor și a riscurilor pentru bănci, asigurători și cercetători care trebuie să își înțeleagă piața și să își crească profiturile. În prezent, avem peste 125 de milioane de companii în propria noastră bază de date globală și folosim Data Science pentru a modela datele din surse publice globale cu ajutorul unor algoritmi brevetați, pentru a dezvălui informații puternice și informații de afaceri bazate pe legăturile dintre afaceri, proprietari, furnizori și concurenți. Portalul nostru de date inovator și ușor de utilizat, numit Diligence, face ca toate aceste resurse să fie accesibile organizațiilor de orice dimensiune.

În domeniul gestionării riscurilor, informațiile noastre contribuie, de asemenea, la consolidarea dimensiunii de conformitate a afacerii. Lucrăm la partea de cunoaștere a clientului, o informație care este foarte solicitată de jucătorii de pe piață, mai ales în contextul creșterii sancțiunilor guvernamentale și al interconectării globale a lanțurilor de aprovizionare. Foarte des, auzim despre conformitate ca fiind un factor care distruge afacerile. Pentru noi, acest lucru este exact invers! Conformitatea face parte din setul de indicatori care permit asumarea unui risc adecvat. Așadar, este direct legată de o abordare globală de gestionare și evaluare a riscurilor.

 

Ne puteți explica cum a crescut Rel8ed până în prezent?

Dezvoltarea noastră a fost alimentată de multe proiecte pilot. Ne-am dezvoltat în Canada, în calitate de companie din portofoliul programului de incubare Niagara din Ontario. Am oferit soluțiile noastre pentru organizații de toate dimensiunile din sectorul public, privat, non-profit și academic. Și am învățat mergând pe jos...

În 2018, ne-am mutat peste graniță, am deschis un birou în Buffalo (SUA). Câteva proiecte mai târziu, am devenit rapid o companie binațională, lucrând pentru guverne naționale sau precum și pentru mari distribuitori de date de credit. Aceste experiențe ne-au deschis uși și ne-au pus în încăperi la care doar ne imaginam că vom avea acces. Iar una dintre aceste încăperi a fost cu echipa Coface, care a condus apoi la achiziție!

În prezent, companiile au nevoie de acces la informații calificate, informații detaliate și analize predictive pentru a-și orienta deciziile de afaceri.

 

De ce ați decis să aveți încredere în Coface pentru a sprijini creșterea Rel8ed?

În calitate de start-up mic, te poți dezvolta doar în două moduri: fie îți asumi investiții mari de capital, fie găsești un partener. Coface a prezentat o oportunitate convingătoare de a continua să ne dezvoltăm: o amprentă globală mare, un serviciu de informații de afaceri pregătit pentru creștere și investiții demonstrate în inovație în ultimii ani. Pentru Rel8ed este o etapă importantă. Apoi, am reușit deja să testăm sinergiile, activele complementare pe care fiecare le poate aduce celuilalt. Povestea Coface-Rel8ed a început printr-un parteneriat de un an, axat pe întreprinderile mijlocii și mici pentru regiunea Americii de Nord, unde este dificil de obținut informații profunde. Această primă colaborare a răspuns în mare măsură așteptărilor! Mai presus de toate, ne-am dat seama rapid că, prin combinarea talentelor și a cunoștințelor noastre în domeniu, am putea construi ceva cu adevărat unic pentru piață.

 

Ce valori adăugate comune aduce această achiziție pentru ambele companii?

Combinația noastră va permite extinderea bazei de date în ceea ce privește volumul și calitatea și valorificarea analizelor fiecăruia dintre noi pentru generarea de lead-uri și gestionarea riscurilor. Aceasta va aduce beneficii atât clienților de la Trade Credit Insurance, cât și celor de la Business Information. În prezent, companiile au nevoie de acces la informații calificate, informații aprofundate și analize predictive pentru a-și orienta deciziile de afaceri. Împreună, putem oferi o experiență mai bună clienților, ajutându-i să descopere noi relații, informații de afaceri îmbunătățite și lead-uri mai puternice.

În calitate de fost start-up, vom aduce, de asemenea, spiritul nostru antreprenorial și abordarea inovatoare pentru a rezolva noi provocări. Colaborăm cu Laboratorul de date al Coface pentru a concepe noi produse și a testa noi soluții. Expertiza noastră combinată ne permite să proiectăm rapid dovezi de concept pentru soluțiile pe care intenționăm să le dezvoltăm.

Poți avea cel mai bun AI din lume, dar un om trebuie să îmblânzească AI-ul!

 

Cum este Data Science crucială pentru companii?

Am intrat într-o nouă eră în care datele și serviciile de informații reprezintă o pârghie de dezvoltare esențială. În domeniile noastre, capacitatea de a analiza și de a conecta datele este o componentă esențială pentru luarea deciziilor, gestionarea riscurilor și asigurarea creditelor comerciale.

Datele și inteligența artificială (AI) sunt modul în care funcționează lumea! Așadar, da, suntem cu toții de acord, introducerea datelor într-un instrument CRM poate fi o pacoste, dar, în zilele noastre, datele sunt esențiale pentru a vinde! Imaginați-vă dacă ați avea informații despre ceea ce îi face pe potențialii dvs. clienți, astfel încât echipa dvs. de marketing să poată proiecta conținut special pentru a ajuta persoanele pe care le vizați. Cum ar fi dacă activitățile de vânzare ar fi atât de bine adaptate încât fiecare prospect de pe lista dvs. să fie deja un prospect „A”?

Cu toate acestea, dezvoltarea de soluții de inteligență artificială fără a investi în expertiză și talente ar fi o greșeală strategică. Avem cunoștințele și capacitatea de a dezvolta modele predictive foarte rapide bazate pe date și AI. Tehnologiile actuale sunt puternice, dar acestea nu rezolvă cu adevărat o problemă. Ele doar îi ajută pe oameni să ia decizii. Cred cu adevărat în echilibrul - și uneori în limitele - mașinii AI și în importanța utilizării atât a datelor, cât și a inteligenței umane în evaluări. Acest lucru este esențial pentru credința noastră în afaceri: poți avea cea mai bună IA din lume, dar un om trebuie să îmblânzească IA. La Rel8ed, noi îi spunem „dresaj robotic”!