Coface și Credit Agricole semnează un acord de distribuție pentru a însoți corporațiile în dezvoltarea lor internațională

Prin acest acord, Crédit Agricole va putea să distribuie produsele de asigurare de credit ale Coface clienților săi corporativi care sunt implicați în comerțul internațional și care doresc să își securizeze trezoreria.

Asigurarea creșterii IMM-urilor: obiectivul parteneriatului dintre Coface și Crédit Agricole

 

Inflația și încetinirea economică din ultimele douăsprezece luni au dus la o deteriorare a comportamentului de plată în majoritatea economiilor lumii. În plus, întreprinderile mici Întreprinderile mijlocii sunt cele care au înregistrat cea mai mare creștere a necesarului de capital de lucru în ultima vreme. Într-un astfel de mediu, riscul de întârziere sau de neplată reprezintă o sursă majoră de incertitudine pentru directorii de companii.

 

Soluțiile concepute de Coface și care vor fi propuse de rețeaua regională a Crédit Agricole în Franța, sunt deosebit de potrivite pentru companiile mici și mijlocii care intenționează să crească la nivel internațional și să își dezvolte activitatea în afara Franței. Acestea le permit acestora să identifice riscurile de neplată care ar putea duce la facturi neplătite de către clienții lor și să protejeze întreprinderile prin plata unei despăgubiri în caz de pierdere și prin recuperarea creanțelor. Serviciile includ, de asemenea, informații financiare și evaluarea riscurilor pe țări, sectoare și companii, astfel încât corporațiile să aibă acces la informații calificate și de ultimă oră care le permit să se concentreze asupra celor mai solvabile segmente și clienți.

 

Sprijinirea clienților întreprinderi ale Credit Agricole

Acest nou serviciu îmbunătățește gama de soluții de comerț internațional oferite de Crédit Agricole clienților săi din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, în special celor care doresc să cucerească noi piețe sau să își deschidă afaceri în străinătate.

În cadrul Crédit Agricole, echipe de vânzări specializate și peste 850 de manageri de conturi corporative oferă asistență zilnică celor peste 84.000 de clienți corporativi.

Crédit Agricole dorește să își intensifice sprijinul pentru clienții săi întreprinderi care doresc să își dezvolte activitatea în străinătate. Într-un mediu economic marcat de numeroase incertitudini, sprijinirea clienților noștri pentru a-și securiza afacerile la nivel internațional se află în centrul rolului nostru de mare bancher profund ancorat în teritorii.” a explicat Claire-Lise Hurlot, șefa Proiectului Clienți al Crédit Agricole S.A.

Suntem încântați să putem sprijini acum clienții corporativi de la Crédit Agricole care doresc să se extindă la nivel internațional, datorită expertizei noastre în gestionarea riscurilor și a forței rețelei noastre internaționale. Coface are peste 700 de experți în risc la nivel mondial și suntem capabili să însoțim companii din aproape 200 de țări cu soluții flexibile adaptate IMM-urilor", a declarat Carine Pichon, CEO al Coface în Europa de Vest.