Coface SA: Moody's majorează principala companie operațională a Coface la A1 IFSR, perspectivă stabilă

La 28 septembrie 2023, agenția de rating Moody's a îmbunătățit ratingul de soliditate financiară (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) pentru Coface la A1 de la A2. De asemenea, agenția a modificat perspectiva pentru Coface la stabilă de la pozitivă.

Încrederea Moody's în performanța durabilă a Coface


În comunicatul său de presă, Moody's subliniază că acest rating reflectă „diversificarea tot mai mare a grupului și monitorizarea sporită și gestionarea îmbunătățită a expunerilor la riscul de credit, care, potrivit Moody's, va duce la o volatilitate mai mică a profiturilor și va face ca asigurătorul să fie mai bine plasat pentru a face față unei recesiuni economice. De asemenea, upgrade-ul reflectă nivelul bun de capitalizare menținut de grup din 2020 și îmbunătățirea calității activelor”.

În plus, profitabilitatea Coface a fost foarte puternică în ultimii cinci ani, cu o rată combinată medie de 71% între 2018 și 2022.

Moody's consideră, de asemenea, că, din 2016, „grupul și-a îmbunătățit procesele de monitorizare a riscurilor și a fost mai proactiv pentru a-și ajusta portofoliul de riscuri. Chiar dacă volatilitatea veniturilor va rămâne o caracteristică a industriei asigurărilor de credit, Moody's se așteaptă ca volatilitatea să rămână moderată”.

În sfârșit, în perspectiva sa, agenția de rating subliniază că această „perspectivă stabilă reflectă așteptările Moody's că Coface va menține o rată de solvabilitate II peste 180%, o rată de îndatorare sub 30% și că grupul nu își va crește semnificativ apetitul pentru risc de subscriere sau de active”.

Un „nivel ridicat de servicii”

Suntem foarte mulțumiți de creșterea ratingului de la Moody's la A1. Acest lucru recompensează munca echipelor Coface și recunoaște nivelul ridicat al serviciilor oferite clienților noștri. De asemenea, recunoaște agilitatea și reziliența Coface, precum și calitatea gestionării riscurilor, care se află în centrul culturii și expertizei noastre. Coface se află pe drumul cel bun pentru a-și realiza planul strategic Build to Lead și pregătește în mod activ următorul capitol, care va fi prezentat pe 5 martie 2024.

- Phalla Gervais, director financiar și responsabil cu riscurile