Coface SA: Am Best confirmă ratingul principalelor filiale operaționale ale Coface la A (Excelent) cu o perspectivă stabilă

Agenția de rating AM Best a confirmat, la 19 mai 2023, ratingul A (Excelent) de soliditate financiară a asigurătorului - IFS al Compagnie française d'assurance pour le commerce extérieur (la Compagnie), Coface North America Insurance Company (CNAIC) și Coface Re. Perspectiva pentru aceste ratinguri rămâne „stabilă”.

Un bilanț foarte solid

 

În comunicatul său de presă, AM Best subliniază că acest rating reflectă „soliditatea bilanțului grupului Coface, pe care AM Best îl clasifică drept foarte solid, precum și performanța operațională adecvată, profilul favorabil al activității și gestionarea adecvată a riscului de întreprindere”.

Această soliditate este susținută de o capitalizare consolidată ajustată la risc la cel mai puternic nivel, măsurată prin scorul Best's Capital Adequacy Ratio (BCAR).

 

Un lider în domeniul asigurărilor de credit

AM Best consideră, de asemenea, că „performanța prospectivă a grupului poate fi supusă volatilității, determinată de mediul de operare global incert. Cu toate acestea, grupul este capabil să ia măsuri prompte de atenuare a riscurilor asupra afacerilor neperformante atunci când este necesar”.

În fine, în comunicatul său, agenția de rating subliniază că această notă reflectă „poziția de lider a Coface pe piața globală a asigurărilor de credit, care se caracterizează prin bariere ridicate la intrare”.