Clienții noștri au încredere în noi: Denmaur își reînnoiește și extinde politica pe termen lung

Timp de răspuns bun, expertiză în subscrierea riscurilor, abordare colaborativă... Denmaur, unul dintre cei mai importanți furnizori de hârtie din Marea Britanie, și-a reînnoit recent contractul de asigurare de credit cu Coface, un partener pe termen lung.

Denmaur: unul dintre cele mai bine stabilite nume din domeniul tipăriturilor și al editurilor din Marea Britanie

 

Înființată în 1983, Denmaur este unul dintre principalii furnizori de hârtie specializată din Marea Britanie, cu o cifră de afaceri de aproximativ 150 de milioane de lire sterline. Grupul oferă o gamă cuprinzătoare de produse inovatoare și durabile: pe lângă vânzarea de hârtie și gestionarea stocurilor pentru tipografii și edituri, grupul furnizează din ce în ce mai mult sectorul ambalajelor alimentare.

 

O strategie eficientă de gestionare a creditelor pentru a sprijini dezvoltarea companiei

Povestea Denmaur arată de ce este nevoie pentru a prospera de-a lungul ciclurilor. Grupul cu sediul în Kent a fost un furnizor de hârtie de top timp de patruzeci de ani, în timp ce nenumărați concurenți au căzut pe marginea drumului pe măsură ce piața s-a redus.

Denmaur nu numai că a reușit să depășească cu succes condițiile comerciale dificile, dar își planifică și viitorul. Au fost suficient de agili și de încrezători pentru a face achiziții strategice și pentru a exploata noi oportunități, cum ar fi trecerea la surse durabile de ambalaje alimentare.

Într-un sector foarte competitiv, succesul continuu al Denmaur se bazează, de asemenea, pe o strategie foarte eficientă de gestionare a creditelor, susținută de expertiza Coface din 2017. Într-o industrie cu risc ridicat, Denmaur trebuie să își protejeze bilanțul de șocuri financiare și pierderi excepționale. În acest sens, asigurarea de credit a făcut întotdeauna parte din strategia de atenuare a riscului de credit a companiei. Aceasta le protejează bilanțul în cazul unui scenariu negativ, cum ar fi o recesiune în care unii dintre clienți dau faliment. În plus, are și un efect pozitiv în ceea ce privește finanțarea, deoarece finanțatorii sunt conștienți de faptul că societatea are o poliță de asigurare de credit.

 

Coface a oferit expertiză și informații în timp real într-un mod flexibil, ceea ce a condus la un parteneriat pe termen lung.

Pentru a sprijini în mod eficient Denmaur, Coface a pus în aplicare o politică flexibilă privind întreaga cifră de afaceri „care oferă informații în timp real despre riscul de credit, asigurare împotriva neîndeplinirii obligațiilor de plată și colectare a creanțelor. Aceasta include, de asemenea, instrumente de sprijinire a gestionării creditelor și multiple opțiuni de personalizare și ajustare a acoperirii.", explică Dan Tidman, Mid-Market Account Manager al Coface UK.

Denmaur își poate gestiona zilnic polița și poate vorbi cu un subscriitor de risc atunci când este nevoie.

Denmaur și Coface au convenit recent asupra unei noi extinderi a poliței pe termen lung, care poate fi ajustată la fiecare 12 luni. Într-adevăr, soluțiile, expertiza în materie de subscriere a riscurilor și abordarea colaborativă de care a dat dovadă Coface au fost de mare valoare pentru Denmaur. 

Având în vedere că am folosit asigurarea de credit timp de mulți ani, aș recomanda Coface, deoarece timpul lor de răspuns în ceea ce privește limitele este excepțional de bun în comparație cu alți furnizori, subscriitorii lor știu ce fac și sunt întotdeauna bucuroși să discute orice problemă.

- Mark Harsent, Risk Manager, Denmaur Independent Papers Ltd.