Moody's confirmă ratingurile Coface și schimbă perspectiva în pozitivă

În comunicatul său de presă, Moody's subliniază că acest rating reflectă „capitalizarea puternică a Coface, profitabilitatea bună și expunerea limitată la Rusia. Coface a menținut în mod constant o rată de solvabilitate a grupului peste 190% începând cu 2020, iar rata are o sensibilitate scăzută la șocurile financiare și macroeconomice. Această sensibilitate scăzută a fost întărită de îmbunătățirile recente ale calității activelor grupului.”

O rentabilitate foarte puternică

 

În plus, profitabilitatea Coface a fost foarte puternică în ultimii cinci ani, cu o rată combinată medie de 75% între 2017 și 2021.

Moody's consideră, de asemenea, că, începând cu 2016, „grupul și-a îmbunătățit procesele de monitorizare a riscurilor și a fost mai proactiv pentru a-și ajusta portofoliul de riscuri”. Moody's se așteaptă ca „aceste îmbunătățiri să se traducă prin șocuri mai puțin ample asupra ratei combinate a grupului în viitor, chiar dacă volatilitatea veniturilor va rămâne o caracteristică a industriei asigurărilor de credit”.

 

Agilitatea și reziliența Coface

În sfârșit, în perspectiva sa, agenția de rating subliniază că această „schimbare a perspectivei de la stabilă la pozitivă reflectă diversificarea tot mai mare a grupului, precum și monitorizarea sporită și gestionarea îmbunătățită a expunerilor la riscul de credit, care, conform așteptărilor Moody's, vor duce la o volatilitate mai mică a profiturilor și vor face ca asigurătorul să fie mai bine plasat pentru a face față unei recesiuni economice”.

Salutăm această schimbare de perspectivă, care recompensează munca echipelor Coface și recunoaște nivelul ridicat al serviciilor oferite clienților noștri. De asemenea, aceasta recunoaște agilitatea și reziliența Coface, precum și calitatea managementului riscului, care se află în centrul culturii și expertizei noastre. Coface este încrezătoare în realizarea planului său strategic „Build to Lead”.

- Phalla Gervais, Director financiar și de risc