Cum folosește Coface știința avansată a datelor pentru a ajuta afacerile

Inteligență artificială, analiză de date masive, Machine Learning, analiză și modelare predictivă, Deep Learning și prelucrarea imaginilor... Coface utilizează un întreg set de tehnologii avansate de știință a datelor pentru a concepe noi soluții pentru clienții săi.

Informații de afaceri: compararea ratelor financiare ale unei companii cu cele ale colegilor săi pentru a ajuta la orientarea strategiei sale comerciale în câteva clicuri

 

O companie este mai mult sau mai puțin profitabilă decât principalii săi concurenți? Cum se compară rata de îndatorare a acesteia cu cea a unor actori similari din industrie? Cât de solidă este structura sa financiară? Laboratorul de date al Coface a creat Grupuri de colegi pentru a răspunde nevoilor clienților dornici să exploateze informațiile financiare pentru a-și evalua lanțul de clienți și furnizori. Soluția este concepută pentru a evalua o companie în raport cu colegii săi pe baza unei game largi de criterii de analiză financiară comparate în timp real.

Această bază de date comparativă este construită pe baza extragerii și procesării a peste 5 milioane de rapoarte financiare ale companiilor din toate zonele geografice și sectoarele în care Coface operează. Ea poate fi utilizată pentru a întocmi un clasament derivat dintr-o serie de criterii: inclusiv profitabilitatea, solvabilitatea, industria, localizarea geografică, segmentul de mărime...

Acest clasament al ratelor financiare (până la 24 de rate) este apoi tradus vizual și dinamic în URBA360, noua platformă de informații a Coface. În zilele noastre, companiile trebuie să facă mai mult decât să acceseze pur și simplu surse mari de date pentru a-și orienta strategia de dezvoltare - de aceea, clienții noștri pot folosi Grupurile de colegi pentru a beneficia de noi date calificate și de informații privind informații relevante, ușor de exploatat.

 

Economic Insights: un tablou de bord analitic dinamic și informații unice pentru anticiparea riscurilor și căutarea de oportunități de investiții

Companiile cliente ale Coface caută frecvent date și analize privind tendințele economice globale pentru a lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește strategia lor de dezvoltare și gestionarea riscurilor clienților și furnizorilor. Coface a răspuns acestei nevoi prin producerea publicației Economic Insights, care pune la dispoziția clienților săi toate informațiile și evaluările sale economice.

Bazată pe serviciile de informații economice și de informații de afaceri ale Coface, această soluție poate fi utilizată pentru a evalua riscurile în peste 160 de țări și 13 sectoare. Aceste tablouri de bord dinamice se bazează pe o analiză aprofundată a datelor și indicatorilor produși de economiștii Coface din întreaga lume.

Datorită Economic Insights, clienții Coface pot:

  • Analizeze economiile diferitelor țări pentru a-și ghida investițiile.
  • Realizeze mai rapid analize încrucișate pe țări și sectoare și să compare diferiți furnizori pentru a-i ajuta să ia decizii strategice privind gestionarea lanțurilor de aprovizionare.
  • Să evalueze riscul politic sau condițiile macroeconomice care pot afecta profitabilitatea unei companii și dacă o decizie de afaceri este cea corectă.
  • Măsurați riscurile de afaceri pentru dezvoltarea acestora în anumite regiuni sau sectoare economice.
  • Să integreze scorurile și evaluările Coface în propriile motoare de luare a deciziilor: mediul de afaceri, riscul macroeconomic, riscul bancar, riscul de mediu, riscul politic și social, indicele de fragilitate, indicele de conflict, evaluarea riscului de cumpărător, indicele de plată și așa mai departe.
  • Economisiți timp prețios cu actualizări trimestriale și istoricul datelor pe o perioadă de peste 10 ani.

 

Indemnizare și colectare a creanțelor: modernizarea gestionării creanțelor cu ajutorul tehnologiilor de învățare profundă și de procesare a imaginilor

Coface lansează noi soluții menite să optimizeze gestionarea creanțelor pentru a oferi o calitate optimă a serviciilor oferite clienților săi, prin simplificarea activității managerilor de despăgubiri și de colectare a creanțelor. Coface Data Lab a dezvoltat o soluție bazată pe tehnologia OCR (Optical Character Recognition) și pe antrenarea unor algoritmi avansați de rețele neuronale. Acest nou sistem este conceput pentru a face față volumului substanțial de declarații de neplată pe care le fac clienții Coface și numărului mare de documente care trebuie colectate și verificate „manual” de către echipele de gestionare.

Pentru fiecare nouă declarație de datorii neplătite care necesită despăgubire, instrumentul analizează toate documentele furnizate de clienți, detectează și distinge facturile de alte tipuri de documente. Apoi identifică informațiile cheie (numărul și data facturii, data scadenței plății, suma totală și TVA etc.) din tot conținutul digital și textual extras de OCR. Pentru a identifica și automatiza extragerea acestor date-cheie, Coface trebuie să antreneze algoritmi de inteligență artificială pe sute de mii de documente din înregistrări procesate anterior de echipele de manageri.

Și rezultatul? În câteva minute, software-ul poate detecta dosarele în care notificarea pentru care declarația de facturi neplătite este incompletă. Prin reducerea cu 70% a muncii de analiză manuală, această soluție îmbunătățește termenele de procesare a cererilor de despăgubire și accelerează procesul de despăgubire în beneficiul clienților Coface. Acest lucru este cu atât mai important cu cât faza de despăgubire și de colectare a creanțelor este un moment crucial pentru un client care ar putea fi afectat pentru că una dintre comenzile sale nu a fost plătită!