Coface lansează „GlobaLiner”, noua sa ofertă de servicii concepută pentru a răspunde mai bine nevoilor companiilor multinaționale

Descoperiți GlobaLiner, noul serviciu al Coface pentru companiile multinaționale, conceput pentru a răspunde mai bine nevoilor acestora. Rămâneți la curent cu cele mai recente informații.

Coface Global Solutions

 

Grație unei rețele internaționale unice, a unei prezențe în peste 100 de țări și a 75 de ani de experiență în deservirea companiilor exportatoare, Coface însoțește astăzi peste 600 de clienți mari și este liderul mondial în asigurarea de credit pentru multinaționale. Coface Global Solutions, o structură organizațională și echipe dedicate, a fost înființată în 2012 pentru a oferi acestui tip de clienți un punct de acces central la Coface, beneficiind în același timp de serviciile și competențele locale ale echipelor.

 

Din cauza amprentei lor internaționale, marile companii trebuie să facă față unei complexități de reglementare din ce în ce mai mari, în timp ce cererile lor interne de eficiență operațională sunt în creștere. În acest nou mediu, Coface a decis să facă un pas înainte în adaptarea soluțiilor sale, prin lansarea noii sale oferte GlobaLiner, concepută exclusiv pentru clienții multinaționali.

 

Concret, GlobaLiner sprijină dezvoltarea companiilor multinaționale prin emiterea mai rapidă a contractelor și un control mai mare asupra polițelor de asigurare locale. Această nouă ofertă se bazează pe o investiție IT care permite utilizarea unei biblioteci globale de clauze, înregistrate în o sută de limbi și medii de reglementare.

 

Soluția noastră pentru multinaționale

Punctul nostru de plecare a fost faptul că instituțiile mari, cu o prezență globală și mai multe filiale în străinătate, au nevoi specifice în ceea ce privește gestionarea riscurilor. Acestea doresc să aibă o viziune globală asupra riscurilor clienților lor, dar doresc, de asemenea, să își optimizeze controlul prin gestionarea riscurilor la nivel local și prin instrumente de monitorizare și analiză foarte detaliate. Acestea au nevoie de un partener care să le însoțească cu o gestionare simplificată a contractelor, inclusiv cu politici și clauze aliniate la nivel global pentru o mai mare eficiență și coerență în plasarea riscurilor. GlobaLiner le oferă acest sistem de gestionare centralizată și posibilitatea de a beneficia de o ofertă armonizată la nivel mondial. Clienții noștri pot pune în comun gestionarea riscurilor lor și pot beneficia de clauzele Grupului aplicabile în toate țările în care își desfășoară activitatea.

- Karine Damman, Directorul Coface Global Solutions

 

Prin acest nou serviciu, Coface dorește să continue să sprijine clienții săi internaționali, asigurându-le dezvoltarea comercială, îmbunătățind în același timp performanța lor operațională. Partenerii multinaționali ai Coface vor beneficia de o propunere de valoare consolidată, care include:

  • o rețea internațională care oferă servicii de asigurare de credit în peste 100 de țări,
  • echipe dedicate de 220 de angajați în 7 regiuni, axate pe gestionarea programelor mari,
  • un set de tablouri de bord pentru a controla acut riscul clienților,
  • un sistem centralizat de negociere și, în prezent, acorduri contractuale care sunt mai coerente și permit creșterea eficienței.