Coface își mărește prezența în Noua Zeelandă prin deschiderea unei sucursale locale

Asigurătorul global de credite Coface anunță că a deschis o sucursală în Noua Zeelandă, după ce a primit aprobarea din partea Reserve Bank of New Zealand la 1 aprilie.

Această deschidere într-o nouă țară consolidează și mai mult acoperirea internațională a Grupului. Cu o experiență de 75 de ani, Coface este lider în domeniul asigurărilor de credit comercial, având cea mai extinsă rețea internațională. Este prezentă direct sau prin parteneriate în 100 de țări și consiliază ~50.000 de clienți din aproape 200 de țări în deciziile lor de creditare.

 

O piață în creștere

În calitate de asigurător de credite comerciale, Coface consiliază și protejează companiile care se confruntă cu riscul de pierderi financiare, ca urmare a riscurilor de credit, ca urmare a neîndeplinirii prelungite a obligațiilor de plată, a insolvenței sau a falimentului cumpărătorilor lor. Coface oferă, de asemenea, servicii de informații comerciale bazate pe baza bazei sale de date globale de 130 de milioane de societăți, pentru a-și ajuta clienții să ia decizii mai bune în afaceri.

Potrivit Băncii Mondiale, valoarea exporturilor Noii Zeelande a ajuns la 50 543 milioane USD în 2020, ceea ce face din aceasta o piață vibrantă pentru asigurarea creditelor comerciale și serviciile de informații de afaceri. Coface deservește clienții din Noua Zeelandă prin emiterea de polițe prin intermediul sucursalei sale din Australia de mai bine de 20 de ani. Cu această nouă licență, Coface este bine poziționată pentru a servi brokerii și a securiza comerțul pentru întreprinderile de toate dimensiunile care fac comerț aici și în străinătate.

40 la sută din activele unei companii tipice sunt sub forma registrului de vânzări restante și constituie, de obicei, cel mai mare risc neasigurat. În timp ce asigurarea creditelor comerciale este comună în Europa, companiile din Noua Zeelandă nu sunt întotdeauna conștiente că riscul de credit este asigurabil și poate fi securizat", a declarat Chris Little, Country Manager al Coface pentru Australia și Noua Zeelandă. Dimensiunea pieței asigurărilor de credit comercial a fost evaluată la 9,39 miliarde USD în 2019 și se preconizează că va ajunge la 18,14 miliarde USD până în 2027, crescând cu un CAGR de 8,6% din 2020 până în 2027.

 

O cerere crescută

În 2022, Coface observă creșterea bruscă a cererilor de despăgubire preconizată, pe măsură ce insolvențele se joacă de-a recuperarea, ca urmare a sfârșitului stimulentelor guvernamentale și a creșterii tensiunilor economice și geopolitice. „Există o cerere crescută de oferte de preț în acest an, deoarece companiile caută să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la asumarea acestor riscuri sau la utilizarea asigurării de credit ca instrument pentru a face comerț și a se dezvolta în siguranță.” adaugă Chris Little.

Ne-am angajat să oferim clienților noștri servicii de asigurare de credit comercial de primă clasă. Pentru a atinge acest obiectiv, este esențial să fim cât mai aproape de clienții noștri. Deschiderea acestei sucursale ne oferă posibilitatea de a oferi serviciile noastre direct companiilor din Noua Zeelandă. De asemenea, vom colabora îndeaproape cu brokerii pentru a oferi opțiuni pentru ca întreprinderile neozeelandeze să facă comerț și să își dezvolte piețele atât la nivel local, cât și în străinătate.

- Xavier Durand, CEO al Grupului Coface