Coface folosește blockchain pentru a-și certifica comunicatele de presă și comunicările financiare

Descoperiți modul în care Coface utilizează tehnologia blockchain pentru a-și certifica comunicatele de presă și comunicările financiare, asigurând transparență și securitate.

Coface folosește acum Wiztrust, platforma de certificare a informațiilor concepută de Wiztopic, pentru a-și securiza comunicațiile.

 

Această soluție, utilizată în sectorul financiar și de multe companii cotate la bursă, ajută la certificarea conținutului (de exemplu, comunicate de presă, rapoarte financiare etc.) prin înregistrarea acestuia într-un blockchain. Tehnologia permite tuturor părților interesate - în special jurnaliștilor, investitorilor și analiștilor - să verifice autenticitatea unei informații înainte de a o transmite sau de a o utiliza. Acest sistem a fost implementat pentru a aborda problema tot mai mare a „știrilor financiare false”, care a cunoscut o creștere drastică în ultima vreme, facilitată de creșterea numărului de surse de informații și de viteza de utilizare.

 

Cum funcționează?

La primirea unui comunicat de presă sau a unei publicații financiare, destinatarul poate verifica acum cu ușurință dacă Coface este adevăratul emitent al informațiilor, încărcând documentul PDF pe site-ul wiztrust.com.