Către o gestionare mai predictibilă a riscurilor cu ajutorul științei datelor

Inteligență artificială, Machine Learning, Analiză și Modelare predictivă, Deep Learning, Procesare de imagini... Coface utilizează tehnologiile avansate de știință a datelor pentru a gestiona riscurile mai eficient și mai predictiv, în beneficiul clienților săi.

Scoring: predicția insolvențelor corporative pentru o mai bună gestionare a riscului cumpărătorului

 

Gestionarea eficientă a riscurilor constă în anticiparea acestora! Atunci când vine vorba de evaluarea sănătății financiare a companiilor și a riscului cumpărătorului (DRA - Debtor Risk Assessment), Scoring este o componentă esențială a gestionării riscurilor. Acesta este motivul pentru care Coface își îmbunătățește constant modelul intern de scoring. Scopul: să anticipeze din ce în ce mai exact probabilitatea de neplată a companiilor. Acest instrument de luare a deciziilor pe care Coface îl pune la dispoziția clienților săi combină expertiza cercetătorilor de date și a actuarilor Coface.

 

Utilizând tehnologii avansate de inteligență artificială și de învățare automată, Coface automatizează o parte din producția DRA prin exploatarea masivă a datelor financiare despre companii din cele 52 de centre de informații îmbogățite din întreaga lume, precum și de la alți furnizori externi de informații. Pentru a optimiza predictibilitatea scorului, Coface ia în considerare și istoricul de neplată al acestora.

 

Datorită acestui instrument de scor îmbunătățit, Coface oferă clienților săi posibilitatea de a-și gestiona riscurile cu și mai multă acuratețe și eficiență prin:

 

  • Informații financiare mai bine calificate;
  • Analize predictive rafinate și relevante;
  • Modelare care poate fi personalizată în funcție de țara în care își desfășoară activitatea;
  • O mai bună estimare a riscului de credit și decizii mai puternice de subscriere a riscurilor;
  • O reducere a cererilor de despăgubire printr-o mai bună predicție a insolvențelor corporative.

 

Fiind un activ imaterial unic, informațiile de afaceri ale Coface se îmbogățesc și valoarea adăugată a acesteia crește!

 

Modelare macroeconomică și financiară: simularea și anticiparea impactului șocurilor macroeconomice asupra companiilor

Crize economice, de sănătate sau energetice... Cum putem anticipa impactul potențialelor șocuri macroeconomice asupra bilanțurilor financiare ale companiilor?

Aceasta este problema dificilă la care Coface a încercat să răspundă prin conceperea unei soluții de modelare a situațiilor financiare viitoare ale companiilor în funcție de diferite scenarii. Ideea este de a privi cu un an înainte, mai degrabă decât de a privi în oglinda retrovizoare!

Acest instrument de luare a deciziilor răspunde unei nevoi duble pentru clienții noștri:

  • Să colecteze și să analizeze informațiile financiare ale companiilor cât mai devreme posibil, fără a aștepta publicarea situațiilor financiare (6-9 luni de la încheierea exercițiului financiar).
  • Să aibă acces la analize predictive relevante și la previziuni de creștere fiabile privind sănătatea financiară a companiilor

Colaborând cu economiștii noștri, cu subscriitorii de risc și cu echipele noastre de informații de afaceri, Laboratorul de date colectează, agregă și analizează diverse surse de date (previziuni economice Coface, date FMI, date Banque de France, ministere guvernamentale etc.) pentru a produce predicții care anticipează situațiile financiare și simulează impactul unor potențiale șocuri macroeconomice externe.

Aceste modele predictive, care includ simulări masive pe date de bilanț din sursele noastre de date de asigurare de credit, permit clienților noștri să beneficieze de:

  • Un scor predictiv avansat pentru companii, care ia în considerare situațiile financiare anticipate și, prin urmare, proiecții de creștere mai fiabile privind sănătatea financiară a companiilor;
  • Decizii de subscriere a riscurilor mai bine informate pentru o gestionare predictivă mai eficientă a riscurilor;
  • Analize relevante și o calitate mai bună a serviciilor care să îi sprijine în dezvoltarea afacerii lor într-un mediu economic complex și în schimbare, în care orice șoc extern poate avea un impact major asupra bilanțului economic și financiar al unei companii.