Asigurare de credit vs. autoasigurare

Autoasigurarea înseamnă pur și simplu punerea deoparte a unor sume de bani în caz de datorii neplătite. Adesea, companiile păstrează pur și simplu o sumă într-un cont bancar separat doar pentru situații de urgență.

Această abordare a protecției afacerii datează de dinainte de inventarea asigurărilor și este, în esență, o economisire de modă veche. Punerea deoparte a unei sume de bani pentru zile negre poate fi suficientă pentru a vă proteja afacerea de o datorie neplătită ocazională, dar în climatul complex de afaceri de astăzi, insolvența clienților este doar una dintre numeroasele amenințări.

 

Partea bună a autoasigurării

Folosirea unei perne financiare pentru a vă proteja afacerea este ușoară. Aceasta vă pune în control și poate fi utilizată împotriva tuturor tipurilor de eventualități, nu doar pentru a acoperi datoriile neperformante. În plus, înseamnă că nu plătiți prime de asigurare, care pot părea adesea costisitoare sau, dacă nu sunt niciodată folosite, pot fi considerate un cost inutil.

 

Dezavantajul autoasigurării

Dacă intenționați să cumpărați o autoasigurare, trebuie să vă amintiți că atunci când se termină, se termină. Nu puteți controla ce se întâmplă cu alte întreprinderi, iar dacă mai mult de una sau două eșuează, fondurile dumneavoastră se pot epuiza rapid. Nu uitați că societățile de asigurări au buzunare mult mai adânci.

În mod realist, cât de mult poate economisi afacerea dvs. pentru a acoperi eventualele pierderi? Plățile de asigurare pot fi mult mai mari decât orice sumă realistă pe care o puteți economisi, iar dumneavoastră nu veți avea capital imobilizat care poate fi folosit pentru creșterea afacerii.

 

Așadar, este asigurarea de credit o opțiune mai bună?

Noi credem că da. Nu numai că vom plăti în cazul în care nu veți fi plătit, dar vă oferim mult mai multe ca titular de poliță.

Cu asigurarea de credit Coface, aveți acces la baza noastră de date cu informații financiare actualizate în permanență despre 80 de milioane de companii din întreaga lume, astfel încât sunteți mult mai bine plasat pentru a evita datoriile neperformante.

De asemenea, Coface oferă gratuit o resursă masivă de informații de afaceri; puteți afla mai multe despre riscul politic și tendințele economice și puteți accesa rapoarte de țară exclusive.