Stiri & Publicatii
10/05/2023
Stiri Corporate

7 SFATURI pentru un management eficient al riscului de credit comercial

7 SFATURI pentru un management eficient  al riscului de credit comercial

Situatia economica actuala poate duce la probleme majore de flux de numerar in multe companii. Preventia problemelor de lichiditate sau colectarea imediata a creantelor este esentiala pentru supravietuirea acestor afaceri.

Iata 7 sfaturi pentru a iti proteja mai bine afacerea: obtine o perspectiva mai clara asupra managementului de credit comercial si gestioneaza eficient riscurile in afaceri.

1-STABILESTE O LEGATURA DIRECTA  CU ORGANIZATIA REPREZENTATA DE PERSOANA DE CONTACT

Managementul vanzarilor si al creditului comercial sunt, de obicei, functiuni separate.

Stabileste politici clare pentru acordarea creditului clientilor, inclusiv conditiile de creditare, limitele de credit si termenele limita de plata. Si comunica aceste conditii clientilor din timp pentru a evita neintelegeri.

De asemenea, poti lua in considerare oferirea de reduceri sau alte stimulente pentru clientii care isi platesc facturile mai devreme. Acest lucru poate ajuta la incurajarea platilor la timp si la imbunatatirea fluxului de numerar.

2-ANALIZEAZA COMPANIA DE INTERES

Inainte de a agrea conditiile creditare comerciala, ar trebui sa verifici solvabilitatea companiilor examinand istoricul de credit, scorul de credit si istoricul platilor. Acest lucru te poate ajuta sa eviti clientii rau platnici.

Daca nu ai resursele pentru a face asta, Coface o face pentru tine. Consulta Rapoartele noastre de afaceri, Scorul de credit sau solutiile de Opinie de credit Coface pentru a iti gestiona riscurile de credit.

3-ALATURA-TE ASOCIATIILOR, UNIUNILOR SAU ALTOR ORGANISME COMERCIALE SAU PROFESIONALE DIN SECTORUL DE ACTIVITATE

Fii la curent cu noutatile si evolutia clientilor, partenerilor, prospectilor si furnizorilor tai.

4-ASIGURA-TI AFACEREA

Protejeaza-ti afacerea cu asigurarea de credit comercial. Astfel, externalizezi evaluarea si monitorizarea portofoliului tau de clienti, ai garantia incasarilor si servicii de colectare a creantelor.

Mai multe despre asigurarea de credit Coface AICI.

5-NU DEPASI LIMITA DE CREDITARE COMERCIALA CU EXCEPTIA CAZURILOR SPECIALE

Daca un client intarzie cu plata, revino cu un reminder pentru a ii reaminti obligatiile pe care le are fata de tine. Tine minte, ignorarea acestor aspecte s-ar putea sa iti influenteze negativ

afacerea.

6-SOLICITA DOVEZI

Pastreaza dovada ca marfa sau serviciile au fost receptionate. Odata ce agreezi termeni speciali de plata, fii suficient de flexibil, dar asigura-te ca documentezi toate conditiile agreate si le

urmaresti cu atentie.

7-MONITORIZEAZA CREDITUL COMERCIAL CU INSTRUMENTE DEDICATE

Ia in considerare utilizarea tehnologiei pentru a automatiza procesele de gestionare a creditului, cum ar fi verificarile de credit, facturarea si mementourile de plata. Acest lucru te poate ajuta sa eficientizezi operațiunile si sa reduci posibile erori.

Monitorizeaza in mod regulat situatia financiara a clientilor tai pentru a te asigura ca isi indeplinesc obligatiile de plata. Astfel identifici potentiale probleme din timp.

Coface ofera soluțtii eficiente de monitorizare pentru a fi notificat cand situatia financiara a clientilor tai se deterioreaza.

SOLICITA  SFATURI PROFESIONISTE

Apeleaza la specialisti pentru a gestiona eficient riscul de credit comercial. 

 

Descarca infograficul

 

 

 

 

 

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English