Despre Coface

Responsabilitatea sociala prin ochii nostri

Coface Goes Green reprezinta atitudinea fiecarui angajat

Responsabilitatea sociala este o parte integranta a strategiei de afaceri a Coface. Prin proiectele de CSR pe care le implementam, dorim sa oferim angajatilor oportunitatea adoptarii unui comportament responsabil fata de mediu si de societate.
 
Inceput inca din a doua jumatate a anului 2009, programul Coface Goes Green inglobeaza proiecte de responsabilitate sociala diverse prin care angajatii companiei se implica activ atat in cadrul mediului de lucru, cat si in viata personala.

Domeniile de responsabilitate sociala in care suntem implicati

2013
Implicarea in programul „Coltul Verde”, in parteneriat cu asociatia Recolamp

Incepand cu luna iunie, Coface Romania impreuna cu Recolamp au demarat „Coltul Verde”, un program desfasurat la nivel national, in care sunt implicate peste 8.600 de companii.

Obiectivul recipientelor special amenajate este de a strange echipamente electronice, baterii, becuri si neoane folosite si scoase din uz, cu scopul de a fi reciclate prin predarea catre un centru specializat. In cele 4 luni de proiect, Coface Romania a reusit sa colecteze aproximativ 200 de neoane/ becuri, baterii si  echipamente electronice (tastatura, mouse, boxe, microfoane etc.).

 

Reciclarea cartuselor de imprimanta, in parteneriat cu asociatia Ateliere fara frontiere

Intrucat materialele printate care ajung catre clienti sau debitori au un volum considerabil, iar implicarea sociala este una dintre valorile noastre, ne-am propus sa colectam atat hartia neconfidentiala, cat si cartusele de imprimanta.

Pentru reciclarea cartuselor, am demarat un parteneriat cu asociatia Ateliere fara frontiere, care le proceseaza in scopul valorificarii sau eliminarii lor prin incinerare ecologica.
Incepand cu luna iunie, au fost predate catre asociatie 50 de cartuse de imprimanta.

 

Colectarea si reciclarea hartiei

Pentru ca ne-am dorit sa devenim si mai responsabili in ceea ce priveste mediul inconjurator, ne-am mobilizat sa colectam si hartia neconfidentiala pentru a fi depozitata in cutiile care au fost amplasate in acest scop in fiecare departament.
Intr-o cutie pot fi depozitate pana la 25 de kg de hartie, iar prin reciclarea a 2 cutii, se poate salva un copac.
In cele 4 luni de cand a fost demarat proiectul, am reusit sa salvam 20 de copaci.

Coface incearca sa puna in centrul tuturor initiativelor de CSR educatia prin intermediul parteneriatelor cu asociatiile studentesti, sustinerea copiilor defavorizati cu burse de studiu si sponsorizarea proiectelor dedicate dezvoltarii personale.

 

Excelez, 2011

Coface a fost sponsor al primei editii a proiectului Excelez, ce a constat in workshopuri de dezvoltare personala, invitati internationali si locali, sesiuni de coaching, lansare de carte, consiliere profesionala, oferte de cursuri si programe universitare, ateliere de creatie, tehnici de evaluare si autocunoastere.
In cadrul evenimentului au participat si colegi ai echipei Coface, membri in programul Academia de Lideri, initiat de companie pentru promovarea leadership-ului in cultura organizationala.

 

Ghidul Studentului Economist, ASER, 2010

Ghidul Studentului Economist este un proiect al Asociatiei Economistilor din Romania (ASER), ce ofera studentilor din ASE informatii utile cu privire la mediul universitar si promoveaza ideea de studentie activa, punand accentul pe voluntariat.

Tirajul acestei publicatii studentesti este de 5000 de exemplare.
Coface a fost unul dintre partenerii proiectului, participand cu un articol despre leadership si promovarea acestuia in cadrul companiei.

 

Bursa de studii Coface, 2009-2010

In perioada 2009-2010, Coface a sustinut o studenta a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" (UNATC), suportand cheltuielile aferente taxei de scolarizare pentru primii doi ani de studiu.

Implicarea sociala este o componenta importanta a politicii noastre de CSR, astfel ca am incercat sa contribuim cat mai mult in sprijinul asociatiilor umanitare sau cele din domeniul sanatatii.

 

Felicitari de Pasti & Craciun

Cu ocazia sarbatorilor, am optat pentru achizitionarea felicitarilor dedicate partenerilor nostri, de la asociatia SOS Satele Copiilor, promovand astfel eforturile copiilor defavorizati si munca depusa in realizarea imaginilor de pe felicitare. In schimbul donatiilor, acestia au realizat diverse tipuri de felicitari.

 

Targ Vintage - Editii de Pasti & Craciun

In fiecare an, in preajma sarbatorilor, Coface organizeaza evenimente interne dedicate scopurilor umanitare.
La fiecare editie, membrii echipei Coface pregatesc decoratiuni interioare (rame foto, statuete, obiecte tematice), produse hand-made, confectionate de ei sau de catre cunoscuti (brose, coliere, accesorii), produse culinare etc., pe care le comercializeaza intern.
Sumele colectate in urma evenimentelor sunt donate integral cazurilor umanitare.

 

Campania 2% - pentru persoane fizice

Coface promoveaza in randul angajatilor aceasta campanie si propune prin intermediul unei prezentari, asociatii din domenii diverse. Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile pentru care au optat membrii echipei noastre.

 

Campania 3% - pentru persoane juridice

Prin intermediul Legii Romane cu nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, in legatura cu "Titlul II - Taxa" din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal si care poate reprezenta un maxim de 3‰ din cifra de afaceri a companiei, Coface a ales sa ajute asociatii precum: SMURD, Salvati Copiii, Inima Copiilor, Hospice - Casa Sperantei, SOS Satele Copiilor.

Sus
  • Romanian
  • English