Stiri & Publicatii
18/01/2016
Stiri Corporate

Consiliul de Administratie al Coface anunta numirea lui Xavier Durand ca Chief Executive Officer

Xavier DURAND

Consiliul de Administratie al Coface, intrunit vineri, 15 Ianuarie, sub presedintia lui Laurent Mignon, a decis sa il numeasca pe Xavier Durand in functia de Chief Executive Officer al companiei. Aceasta numire va intra in vigoare in urma reunirii Consiliului de Administratie care va avea loc pe data de 9 Februarie, pentru a aproba conturile pentru anul fiscal 2015. Jean-Marc Pillu isi va continua mandatul de Chief Executive Officer Coface pana la aceasta data.

Consiliul de Administratie ii multumeste lui Jean-Marc Pillu pentru modul in care a condus compania  in ultimii 5 ani, dand dovada de mare angajament si concentrare pe rezultate. In special, din 2011, a oferit un nou impuls Coface, abordand o strategie de dezvoltare centrata pe activitatea principala, asigurarea de credit. Datorita  imbunatatirii semnificative a rezultatelor, a listat cu succes la bursa 60% din capitalul grupului si a negociat organizarea transferului garantiilor publice catre Banca Franceza de Investitii Publice (Bpifrance).

Bine pozitionat in urma succeselor si a beneficiilor obtinute in timpul acestei faze de transformare, Coface trebuie sa asigure in continuare dezvoltarea pe termen lung. Intr-un context marcat de implementarea Solvency II, Xavier Durand va consolida activitatea comerciala Coface va propune si va implementa modificarile structurale necesare continuarii imbunatatirii eficientei operationale a grupului, pastrand in acelasi timp, profilul de risc intr-un mediu economic global nesigur.

 

Laurent Mignon, Presedinte al Consiliului de Administratie Coface, a declarat:

“Folosesc aceasta oportunitate pentru a-i multumi lui Jean-Marc Pillu pentru angajamentul sau si munca pe care a depus-o in ultimii 5 ani pentru a transforma profund Coface. Datorita actiunii si implicarii echipelor sale, afacerea Coface a fost reechilibrata, stabilindu-se cu succes o dinamica de crestere, consolidand astfel perspectivele si capacitatea de a indeplini obiectivele viitoare ale grupului. Noua faza care incepe, va permite Coface, sub conducerea lui Xavier Durand, sa continue sa construiasca, pe termen lung, o companie lider mondial in asigurarea de credit.

 

Xavier-Durand

Biografie

Xavier Durand si-a inceput cariera in 1987, in consultanta, la The Mac Group (Gemini Consulting), inainte de aderarea la Sovac Real Estate Bank in 1994, ca director general adjunct.

In 1996, Xavier Durand s-a alaturat GE Capital, unde a avut o cariera internationala, intai in Chicago ca Director de Strategie si Dezvoltare a diviziei de finantare a Global Auto, apoi in Franta, intai ca director general de vanzari si dezoltare la Banca GE Money, apoi CEO pentru Franta si ulterior pentru Europa a activitatilor bancare ale GE Capital. In 2011, a devenit CEO al GE Capital Asia Pacific, cu sediul in Japonia. A fost numit apoi Director de Strategie si Crestere al GE Capital, cu sediul in Londra, la finalul anului 2013. 

Xavier Durand, de 52 de ani, este absolvent al Ecole Polytechnique si al Ecole Nationale des Ponts et Chaussées.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Consiliul de Administratie al Coface anunta numirea lui Xavier Durand ... (402,71 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English