Stiri & Publicatii
30/09/2014
PUBLICATII ECONOMICE

China: Sistemul recompensa si pedeapsa

China: Carrot-and-stick

De la inceputul anului, guvernul chinez a continuat implementarea diferitelor puncte aflate pe agenda de reforme, in special a celor referitoare la ajustarea structurii economiei chineze. In timp ce diferitele aspecte ale reformei sunt in curs de desfasurare, cresterea economica ramane o provocare majora. Cu o multime de semne care indica un ritm de crestere destul de fragil in acest an, se crede ca guvernul este in masura sa introduca pachete de stimulare mai puternice pentru a sustine cresterea economica. Mai precis, sunt deosebit de asteptati stimulii tinta.

In ceea ce priveste calitatea creditelor, creditele neperformante (NPL) au crescut in China, suma absoluta a acestora ajungand, in prima jumatate a anului 2014 la 28,7%, fata de anul precedent. Cresterea creditelor NPL conduce la preocupari privind calitatea activelor, in timp ce costul de finantare ramane o problema pentru diverse sectoare si companii mai mici care au dificultati in accesarea creditelor.

In evaluarea Coface a riscului sectorial, s-au analizat sectoarele metalurgic, energetic și cel al prelucrarii lemnului si al fabricarii hartiei. Evaluarile riscurilor sectoriale nu s-au schimbat fata de raportul anterior, din ianuarie 2014, cu exceptia incadrarii sectorului metalurgic in categoria de risc foarte ridicat.

In ultima parte a acestui raport, s-a analizat piata imobiliara si a industriei bunurilor de larg consum din China. Aceste industrii sunt principalii factori de crestere pentru economia chineza, dar intampina greutati pe termen scurt. In timp ce piata imobiliara se confrunta cu presiuni ca urmare a constrangerilor de finantare si din alte motive, industria bunurilor de larg consum este de asteptat sa scada, ca urmare a incetinirii ratei de crestere a veniturilor si a masurilor de combatere a coruptiei; cresterea economica va fi moderata in 2015, de 7%, fata de anul precedent.

 

CUPRINS

PartEA I: EvoluTii recente In CHINA
PartEA II: EVALUREA RISCULUI SectorIal
PartEA III: analiza industriei
  • Imobiliare
  • Bunurile de larg consum
Part IV: ConcluZII
Descărcaţi această publicaţie : China: Sistemul recompensa si pedeapsa (1,38 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English