Stiri & Publicatii

Conferinta de Risc de Tara #15: 28 Mai 2019

Tendinte in economia globala

Coface organizeaza, pe 28 Mai 2019, editia aniversara, a XV-a, a Conferintei de Risc de Tara care reuneste 400 de participanti, experti in riscul de tara, specialisti din domeniul academic, bancar, precum si investitori romani si straini.

 

Subiectele de discutie ofera publicului o perspectiva larga asupra riscurilor cheie, care afecteaza afacerile si ofera concluzii utile in stabilirea strategiilor pentru anul urmator.

 

Structurat intr-un eveniment de o jumatate de zi, Conferinta de Risc de Tara isi propune sa acopere toate aspectele majore ale provocarilor macroeconomice prezente si ale mediului de afaceri regional, concentrandu-se pe Europa Centrala si de Est si Romania.

 

URMARESTE EVENIMENTUL LIVE!

Conferinta de Risc de Tara #14: 9 Mai 2018

Conferinta a avut un numar impresionant de participanti, (aprox. 390) si a reunit experti in riscul de tara, specialisti din domeniul bancar, oameni de afaceri, precum si investitori romani si straini. Invitatul de onoare a fost Tomáš SEDLÁČEK, un filozof al economiei contemporane si autor al bestsellerelor „Economia Binelui si a Raului” (2011) si co-autor al volumului „Lilith si Demonii Capitalului”.
 
In cadrul primei sesiuni s-a dezbatut evolutia economiei globale, situatia economica a Europei si a Zonei Euro. Invitatii si lectorii primului panel au fost experti in analiza riscului: Declan DALY, CEO, Coface Central and Eastern Europe, Aysen Seltem İYİGUN, Economist Sef, Coface Turcia si Orientul Mijlociu, alaturi de Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface Romania. Moderatorul panelului a fost Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar.
 
Discursul de onoare a fost tinut de Lucian CROITORU, Consilier al Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, in cadrul caruia a fost expusa importanta aderarii la Zona Euro, una dintre cele mai sensibile si importante miscari ale Romaniei.
 
Anul acesta, am dedicat sesiunea a II-a mediului antreprenorial romanesc, organizata sub forma unei mese rotunde cu tema “Antreprenori made in Romania”, iar lectorii au abordat strategiile unor afaceri de succes, provocari cu care s-au confruntat de-a lungul timpului. Rucsandra HUREZEANU, Fondator & CEO, Ivatherm, Dr. Eugen BANCIU, Presedinte & Actionar, DONA Pharmacy Network, Daniel MUNTEAN, Fondator & CEO, Rodbun, Alexandru MANDA, Co-fondator, Atelierele Pegas au prezentat evolutia afacerilor, dificultatile si solutiile de crestere, in cadrul unui panel moderat de Tiberiu MOISA, Director General Adjunct, Banca Transilvania.
 
Am incheiat conferinta intr-o nota emotionanta, alaturi de Ana-Maria BRANZA, sportiva, campioana olimpica si vice-campioana la scrima care ne-a povestit ca succesul vine cu multa perseverenta, dorinta de a lupta necontenit. „Stiu doar ca atunci cand iti iese poti spune ca a meritat. Cand nu iese, te ridici de jos, te scuturi si o iei de la capat pe acelasi drum.” 
 
Conferinta de Risc de Tara Coface 2018 a fost organizata cu sprijinul a 15 parteneri: Grupul Financiar Banca Transilvania, CardOil Avantaj, Institutul Bancar Roman, PUBLICA, AAFBR, ARB, ACCA, BRCC, CCIFER, CFA Society, EventLink360, InEvent, Exotique, Stancu, Rachitan & Asociatii.
 
Inregistrarile celor doua sesiuni pot fi urmarite aici si aici.  
Sus
  • Romanian
  • English