Oferta Coface Romania

Colectarea Creantelor Comerciale

Colectarea creantelor prin Coface se realizeaza intr-un termen scurt si fara costuri directe, asigurandu-va un grad ridicat de recuperare

PATRU MOTIVE ESENTIALE PENTRU A ALEGE EXTERNALIZAREA COLECTARII CREANTELOR COMERCIALE PRIN COFACE:

  • Accesul nostru la o retea de executori judecatoresti si lichidatori judiciari, putand obtine conditii financiare avantajoase
  • Sistemul performant de apelare automata a debitorilor
  • Colectarea creantelor atat pe cale amiabila, cat si juridica
  • Integrarea serviciului de Street Collection in work-flow-ul de colectare
Colectarea creantelor comerciale reprezinta un aspect primordial in managementul riscului de credit.

Aceasta activitate presupune un nivel ridicat de expertiza juridica si o retea mondiala de resurse, pe care Coface le detine atat prin proprii specialisti, cat si prin reteaua Coface Partner.

 

Externalizarea acestor sarcini catre Coface, lider mondial in managementul riscului de credit, va ajuta sa obtineti in schimb, o solutie cuprinzatoare si perfect adaptabila nevoilor dumneavoastra.

 

Astfel, va ajutam sa va:

  • Administrati eficient intarzierile la plata
  • Maximizati fluxul de credit
  • Imbunatatiti relatiile cu clientii
  • Optimizati lichiditatile

FURNIZAREA UNUI SERVICIU VALOROS

Colectarea Creantelor Comerciale

Firma Romanian ProdCarn SA, avand ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare si nealimentare si-a dezvoltat de-a lungul timpului activitatea, atat pe plan local, cat si international, in ultimii ani crescand nivelul exporturilor cu preponderenta catre firme din Olanda.

 

In luna martie a anului 2013 a livrat catre doi clienti din Olanda marfa in valoare de 130.000 EUR, pentru care a emis facturi cu scadenta la 15 zile. Desi avea promisiuni de plata de la ambii debitori, firma romaneasca nu a incasat contravaloarea marfurilor livrate timp de 2 luni, iar in luna iunie a decis sa externalizeze cele doua debite catre Coface Romania. Conform standardului nostru de calitate, cele doua creante au fost transmise catre partenerii nostri din Olanda in 24h de la primire.

 

Intrucat transferul de informatii intre entitatile Coface se face prin aplicatia online DCON (Debt Collection On Line), cazul de colectare ajunge in orice tara, intr-un timp foarte scurt. La verificarea cazurilor din Olanda, a reiesit ca unul dintre debitorii olandezi, ce avea debitul in valoare de 60.000 EUR, a intrat in insolventa, iar termenul de inscriere la masa credala urma sa fie in 2 saptamani.
Prin avocatii Coface, creditorul a fost inscris la masa credala in termenul stabilit de catre instanta din Olanda si a beneficiat de asistenta avocatilor colaboratori pe tot parcursul procesului.

 

In cazul celui de-al doilea debitor olandez, Coface a reusit stabilirea unui plan de plati esalonate pe 3 luni pentru suma de 70.000 EUR. Procesul de plati esalonate a fost urmarit indeaproape de Coface pana la stingerea in intregime a debitului.

DCON
DCON - o baza de date cu peste 500.000 de cazuri de colectare inregistrate

Expertii nostri sunt sustinuti de catre baza de date online de colectare a creantelor - DCON, alaturi de baza de date cu informatii financiare actualizate - ICON, care acopera mai mult de 12 de milioane de companii din ECE.

 

In calitate de utilizator online, beneficiati de:

 

    / Lansarea comenzii, statusul rapoartelor si diferite statistici

      prin intermediul ICON
    / O imagine de ansamblu asupra portofoliilor gestionate de catre sucursalele Coface din Europa Centrala
    / Monitorizarea online a etapelor procesului de colectare (reminder-e, interventii telefonice, vizite personale si

      negocieri asupra planului de plata)
    / Comunicarea directa cu reprezentantii Coface din Europa Centrala
    / Schimbul electronic intre dumneavoastra si baza noastra de date online dedicata colectarii pentru volume mari

      de date

Sus
  • Romanian
  • English